onsdag den 3. april 2013

Google Translate og dine gloselister


billede fra Politiken.dk
Det er sjældent denne tjeneste omtales positivt hos en sproglærer, men her kommer en af de få gange.

Oversættelsestjenesten kan, som mange ved, absolut ikke kan anbefales som ordbog, selvom mange elever bliver ved med at bruge den.  Til gengæld har den en oplæse-funktion, som kan være nyttig.


Mine tyskelever fik for nylig endnu en gloseliste udleveret. Det var en af de klassiske, der knytter sig til det emne, vi arbejder med lige nu, hvor de skulle oversætte ordene og notere bl.a. substantivernes flertalsformer. Det eneste sådan en liste mangler er, hvordan ordene på listen udtales. Her kommer Google Translate ind i billedet:

Når eleverne har arbejdet med fx at oversætte ordene på gloselisten, så lad dem bagefter skrive ordene ind i Google Translate og lytte til, hvordan hvert enkelt ord udtales!

Det er enkelt: skriv ordet og tryk på den lille højtale nederst til højre i billedet. Husk at sproget skal sættes til tysk.

Ud over at eleverne øver sig i at stave ordene, så lærer de ordenes udtale at kende, og de kan øve sig i at ramme udtalen. Mine elever syntes det var sjovt at øve sig i udtalen - og mange blev (forståeligt nok) forelsket i ordet "Sommersprossen"!Ingen kommentarer: