onsdag den 8. januar 2014

Liebesbriefgenerator


Kører du et Liebe-forløb på dit tysk-hold? Har dine elever brug for et lille, muntert indslag? Måske de skulle prøve at sende virtuelle kærestebreve til hinanden vha.:

Liebesbriefgenerator

Jeg stødte på programmet i bogen Ein neuer Anfang, som jeg er i gang med at afprøve på både et 1. og 2.g-tyskhold. Begge hold var meget begejstrede og ville gerne prøve det igen.

Programmet fungerer sådan, at man taster nogle informationer ind om den person, brevet skal stiles til, og en selv. Fx skal man informere om følgende: ”was kann die geliebte Person besonders gut”. Derudover vælger man, hvor langt brevet skal være (kurz, mittel, lange), og hvordan det skal formuleres (stürmisch, normal, zaghaft). På den måde bliver brevet til en vis grad gjort personligt.

Når man har indtastet alle informationer, der spørges til, så trykker man på ”Liebesbrief generieren”. Så kan man se brevet i sin helhed og indtaste e-mail-adressen på den udkårne, så det straks kan sendes af sted.

Alle mails med kærlighedsbreve, synes jeg, kræver et svar fra modtageren. Her kan eleverne så øve sig nok en gang på brevformen (og det høflige afslag evt.).


Ingen kommentarer: